Recenze #01 | Hvězdy nám nepřály - John Green

17. července 2014 v 20:35 | Posted & written by: Teez |  Books









Autor: John Green
Název: Hvězdy nám nepřály
Název v originále: The fault in Our Stars
Počet stran: 240
Nakladatelství: Knížní klub







Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. "Nejvtipnější smutný příběh" je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.


TFIOS
Když jsem o této knize slyšela poprvé zaujala mě okamžitě. Nejen svým dějem, ale také obálkou. Obálka knihy je jednodušší, ale je moc hezká. Nic bych tam nepřidala ani neubrala líbí se mi tak jak je. Líbí se mi spojení citátů a jména autora a knížky. Obal se mi líbí i v originálním vydání, ale obálky knihy v jiných zemích už na mě nezapůsobily tolik jako ta naše česká verze.
#faultinourstars
O knížce jsem četla plno recenzí a každou další recenzí jsem měla větší chuť si knihu přečíst. Když mi jí pak mamka koupila a já jí konečně držela v ruce ihned jsem se pustila do čtení. Když jsem knihu dočetla do konce, tak mě v něčem nezklama a musím uznat, že je to nejlepší kniha, kterou jsem kdy četla (společně s trilogií Hunger Games)

Je to nejsmutnější smutný příběh, který jsem kdy četla. Styl, kterým to John Green napsal je naprosto úžasný a strhující. Když se začtete jen tak od knížky neodejdete. Tolik Vás to vtáhne do děje, že nebude trvat dlouho a Vy otočíte poslední stránku.
Celý příběh se odehrává o lásce dvou mladých lidí a to Hazel a Augusta. Hazel Grace Lancasterové je šestnáct let. Má ráda svě někdy až příliš staroslivé rodiče a právě se zakoukala do mladíka jménem Gus Waters. On podle vyprávění od Hazel byl moc pohledný mladík do, kterýho by jsme se asi zamilovaly úplně všechny. Oni jako pár byli dokonalý. Jejich výlet do Amsterdanu za spisovatelem jejich společné oblíbené knihy "Císařský neduh". Hazel zažívá nejhezší chvilky s někým koho miluje. Nic, ale není nevěky a všechno se může ve vteřině změnit...

Pokud jste knihu ještě nečetli určitě naštite nejbližší knihkupectví a knihu si kupte, určitě nebudete litovat.

The Fault in Our Stars | via Tumblr
Book
^•^
Teez
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Adél Adél | E-mail | Web | 17. července 2014 v 21:08 | Reagovat

Já jsem teda knížku nečetla ,ale viděla jsem film. Nevím,jestli jsi viděla film ,ale musím se zeptat.:D Je lepší knížka nebo film? :) Ale tvá odpověď bude asi knížka,protože když čteš knížku,tak si všechno můžeš víc představit podle sebe a to je potom krásnější.:)

2 infinitesilence infinitesilence | E-mail | Web | 17. července 2014 v 22:00 | Reagovat

Bože nádherná kniha, která chytne za srdíčko ♥ :)

3 Tyna* Tyna* | Web | 17. července 2014 v 22:39 | Reagovat

Jé děkuji )) Právě se chystám knížku přečíst! Jo a zítra asi bude design ))

4 Barush Barush | Web | 18. července 2014 v 9:27 | Reagovat

Knížku jsem nečetla, ani film jsem neviděla. Jenže mi to ani rodiče nedovolují, takže se budu radši držet nějakých dívčích románů, ale moc mě to mrzí,  protože to musí být skvělý ♥ :)

5 Sodomagor. Sodomagor. | Web | 18. července 2014 v 11:30 | Reagovat

Úžasná kniha, která rozpláče i člověka s kamenným srdcem :).

6 Monii. Monii. | Web | 18. července 2014 v 11:31 | Reagovat

Já jsem nejdřív viděla film, a až pak jsem četla knížku. Právě teď v úterý jsem jí začla číst a včera jsem jí dočetla. Překvapilo mě, že se dost liší od filmu, ale prostě knížka je lepší. Je úžasná! Strašně mě mrzí, že to dopadne tak, jak dopadne.

7 Calistka Calistka | Web | 18. července 2014 v 11:37 | Reagovat

Moc ti děkuji za podporu a doufám, že nezklamu.

O této knize i filmu jsem už hodně slyšela, ale ještě jsem se k ní v knihovně nedostala tak snad už brzy :) toto mě ještě více nakoplo!

8 oliviecupstyle oliviecupstyle | Web | 18. července 2014 v 11:56 | Reagovat

Knížku jsem nečetla,ale byla jsme v kině na film,a prostě dokonalost. Celý kino brečelo a prostě doják jak svině. ale docela ta kniha přecenuje,zase není to šálek kávy pro každýho.

9 xoEll xoEll | Web | 18. července 2014 v 12:13 | Reagovat

Už jsem si tuhle knížku rezervovala a moc se na ní těším :) Všichni píšou, jak je ta knížka úžasná :)

10 Michaela. Michaela. | Web | 18. července 2014 v 12:41 | Reagovat

I když bych měla upřednostnit povinnou četbu k maturitě , tohle má přednost , už brzy se na ní chystám. :)

11 Ilyya Lay Ilyya Lay | Web | 18. července 2014 v 20:13 | Reagovat

Mám ji doma a už jenom čekám až dočtu knížku kterou mám rozečtenou teď, abych se do ní mohla pustit))

12 Domi | GRAPHICS-STUDIO Domi | GRAPHICS-STUDIO | E-mail | Web | 18. července 2014 v 22:56 | Reagovat

túto mám práve rozčítanú a milujem ju :33

13 Sabí Sabí | Web | 19. července 2014 v 14:15 | Reagovat

hmm, já to čtu na počítači a taky mě to baví :'))))

14 nyylove nyylove | E-mail | Web | 20. července 2014 v 12:20 | Reagovat

Děkuji. Pokud se to bude líbít, udělám víc takových TAGů

15 Žanet Žanet | Web | 20. července 2014 v 15:54 | Reagovat

Děkuji :))
+ Máš hezký nový vzhled:)

16 Alynn | © creative-joy Alynn | © creative-joy | Web | 20. července 2014 v 20:48 | Reagovat

Děkuju moc, vážně mě to potěšilo :) Jinak knížku jsem nečetla, ani jsem neviděla film :) Ale asi si to přečtu, jen se bojím, že to bude strašně smutný :D

17 girlfriend girlfriend | Web | 9. září 2016 v 7:58 | Reagovat

úrokové sazby půjček :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama